Juventus-stjerne: Præsident kan gøre Italien til grin

Vicepræsidenten i det italienske fodboldforbund, Carlo Tavecchio, kan gøre italiensk fodbold til grin, hvis ender han med at blive præsident.

Det fastslår Juventus-spilleren Giorgio Chiellini, der foretrækker, at modkandidaten, den tidligere AC Milan-spiller Demetrio Albertini, overtager posten.

71-årige Carlo Tavecchio kaldte for nylig afrikanske spillere for "banan-spisere", da han på en kongres talte varmt for, at italiensk fodbold burde indføre strengere krav til spillere uden for EU - i lighed med reglerne i engelsk fodbold.

Landsholdsforsvareren Giorgio Chiellini forudser problemer, hvis Tavecchio vinder valget på mandag i næste uge.

- Jeg har ikke noget personligt imod Tavecchio, men lige nu er Albertini den eneste passende kandidat til jobbet.

- Vi må ikke lade italiensk fodbold gøre sig til grin igen. Landsholdet er større end Tavecchio, men vi skal undgå at have bestemte typer på den slags poster.

- Vi har brug for en person med en vis sømmelighed og personlighed, siger Chiellini ifølge Reuters på en pressekonference.

Den nuværende præsident, Giancarlo Abete, annoncerede sit stop umiddelbart efter sommerens VM i Brasilien, hvor Italien skuffende måtte forlade turneringen efter gruppefasen.

Italiensk fodbold har tidligere været ramt af skandaler. I 2006 kom det frem, at flere storklubber var dybt involveret i matchfixing, hvilket blandt andet medførte, at Juventus blev tvangsnedrykket til den næstbedste fodboldrække.

Præsidentvalget i det italienske fodboldforbund finder sted 11. august.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip