Juventus-stjerne: Præsident kan gøre Italien til grin

Skrevet af admin

|

04/08/2014

Dagens topnyheder

Vicepræsidenten i det italienske fodboldforbund, Carlo Tavecchio, kan gøre italiensk fodbold til grin, hvis ender han med at blive præsident.

Det fastslår Juventus-spilleren Giorgio Chiellini, der foretrækker, at modkandidaten, den tidligere AC Milan-spiller Demetrio Albertini, overtager posten.

71-årige Carlo Tavecchio kaldte for nylig afrikanske spillere for "banan-spisere", da han på en kongres talte varmt for, at italiensk fodbold burde indføre strengere krav til spillere uden for EU - i lighed med reglerne i engelsk fodbold.

Landsholdsforsvareren Giorgio Chiellini forudser problemer, hvis Tavecchio vinder valget på mandag i næste uge.

- Jeg har ikke noget personligt imod Tavecchio, men lige nu er Albertini den eneste passende kandidat til jobbet.

- Vi må ikke lade italiensk fodbold gøre sig til grin igen. Landsholdet er større end Tavecchio, men vi skal undgå at have bestemte typer på den slags poster.

- Vi har brug for en person med en vis sømmelighed og personlighed, siger Chiellini ifølge Reuters på en pressekonference.

Den nuværende præsident, Giancarlo Abete, annoncerede sit stop umiddelbart efter sommerens VM i Brasilien, hvor Italien skuffende måtte forlade turneringen efter gruppefasen.

Italiensk fodbold har tidligere været ramt af skandaler. I 2006 kom det frem, at flere storklubber var dybt involveret i matchfixing, hvilket blandt andet medførte, at Juventus blev tvangsnedrykket til den næstbedste fodboldrække.

Præsidentvalget i det italienske fodboldforbund finder sted 11. august.

/ritzau/