Juventus tager tredje titel i træk i Serie A

Hjemme foran tv'et, på legepladsen med ungerne eller et tredje sted langt væk fra fodboldbanen kunne fodboldspillerne fra Juventus søndag juble over klubbens tredje italienske mesterskab i træk.

Mesterskabet blev en realitet, da ligaens nummer to, Roma, søndag tabte med 1-4 til Catania og dermed har otte point op til Juventus med kun to runder tilbage.

Nederlaget var bestemt ikke ventet, for med ni sejre i træk havde romerne bragt ny spænding ind i guldkampen forud for de to klubbers indbyrdes møde i næste weekend.

Men to scoringer af Catanias Mariano Izco indenfor seks minutter ødelagde den plan, selv om Francesco Totti fik reduceret. Yderligere to mål til hjemmeholdet sørgede dog for, at der ikke længere var tvivl om, hvem de skulle have de tre point og hvor trofæet skal stå næste sæson.

Og selv om Juventus efterhånden har prøvet det 30 gange i klubbens historie, så mener træner Antonio Conte, at denne gang er noget særligt.

- Det er aldrig sket for os før, at vi har vundet tre mesterskaber i træk. Selv legendariske trænere har ikke prøvet det før, siger Conte, der selv har stået i spidsen for holdet de seneste tre sæsoner.

Juventus tager titlen kun få dage efter, at holdet på egen bane røg ud af Europa League i semifinalen mod Benfica.

/ritzau/

 

Dagens Gossip