Jysk hjemmebane skal sikre Pape en plads i Folketinget

Når De Konservatives nye politiske leder, Søren Pape Poulsen, skal sikre sig en plads i Folketinget ved det kommende valg, bliver det med udgangspunkt i Vestjyllands Storkreds.

Han er dermed 100 procent på hjemmebane, da storkredsen indeholder Viborg, hvor han har været borgmester fra 2010 til 2014, bopælen i Bjerringbro samt barndommens gade i Vejerslev og omegn.

- Jeg føler, det er mest naturligt. Det er her, jeg bor og har min baggrund. Det er her jeg har arbejdet, og det er her jeg har været borgmester, sige Søren Pape Poulsen til Ritzau.

Området er ikke traditionelt konservativt landskab, og ved sidste valg endte ingen af storkredsens konservative kandidater med at blive valgt ind blandt partiets otte folketingsmedlemmer.

Traditionelt stiller partiformænd op i en sikker valgkreds, og der har været spekuleret i, om Søren Pape Poulsen ville stille op i en af de konservative højborge på Sjælland.

Men det har ikke været en egentlig overvejelse, siger han, selvom muligheden var til stede.

Han satser på, at vestjyderne nok skal blive overtalt til at sætte kryds ved partiet. Han mener, at kommunalvalget tydeligt understregede, at der er stemmer at hente, også i de jyske byer.

- Jeg tror, at der er et stort potentiale i Vestjylland. Vi opnåede næsten 17 procent af stemmerne i Viborg, siger han.

Konservative er i øjeblikket Folketingets mindste parti med otte mandater.

Ved valget i 2011 fik partiet 4,9 procent af stemmerne, mens man i øjeblikket står til 5,5 procent i Ritzau Index, der er et gennemsnit af landets fem toneangivende meningsmålinger, Voxmeter, Epinion, Gallup, Greens og Wilke.

Søren Pape Poulsen blev ny politisk leder i stedet for Lars Barfoed i begyndelsen af august. Han bliver valgt til formand på et senere landsråd.

Folketingsvalget skal senest afholdes i september næste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip