Jysk mor har trænet sin 13 måneder gamle baby til at læse: "Jeg gør ikke det her for sjov"

Når Precila Birungi-Kristiansen holder skilte op med ordene "Hej", "Mor", "Far", "Molly", "Emma", "Dør", "Saks", kan hendes lille datter, Cetaleya, på 13 måneder sige ordene. Det skriver DR.

Allerede da Cetaleya var otte måneder gammel, begyndte Esbjerg-moren at træne ord og lyde med datteren hver anden dag. Og den intensive træning har betydet, at den nu 13 måneder gamle pige kan læse eller genkende de ord, der står på skiltene.

Læs også: 5 gode råd: Sådan overlever parforholdet, efter I har fået børn

- Det var aldrig meningen, at hun skulle lære at læse. Jeg fokuserede bare på at stimulere hendes sprog. Men så genkendte hun ordene på papiret, fortæller Precila Birungi-Kristiansen, hvis datter ofte selv finder skiltene frem for at træne, til DR.

Den ihærdige mor, der oprindeligt kommer fra Uganda, lægger vægt på, at datteren skal synes, at det er sjovt at sprogtræne, men Precila Birungi-Kristiansen har en langt mere alvorlig tilgang til træningen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Jeg gør ikke det her for sjov. Jeg synes, det er meget, meget vigtigt, at vi stimulerer vores børns sprog, siger Precila Birungi-Kristiansen, der gør opmærksom på, at hun ingen fremtidsplaner har på datterens vegne, til DR.

Efter Esbjerg-moren har afsluttet sin barsel, er der blevet skåret ned på læseriet, som nu kun foregår to gange om ugen. Og sprogtræningen fortsætter kun så længe Cetaleya er med på legen, understreger Precila Birungi-Kristiansen.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip