Jysk politimand sigtes i narkosag

En betjent fra Syd- og Sønderjyllands Politi er blevet sigtet for at overtræde straffelovens paragraf om narkotika.

Den 39-årige politiassistent er blevet suspenderet fra tjenesten, oplyser politiet i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

Manden har været anholdt og afhørt. Men anklagemyndigheden har vurderet, at det ikke er nødvendigt at begære manden varetægtsfængslet.

I første omgang er politiet sparsom med oplysninger om sagen. For eksempel er der i pressemeddelelsen hverken oplysninger om stoffets art eller om mængden.

To andre mænd er ifølge jv.dk anholdt i sagen, og den ene - en 30-årig mand - har angiveligt fortalt i retten, at han skaffede betjenten fem gram kokain sidste år.

Samtidig har betjenten ifølge den 30-åriges forklaring indtaget 50 gram amfetamin, skriver jv.dk.

Misbruget begyndte angiveligt i forbindelse med en rygskade, hvor betjenten ifølge den 30-årige var blevet afhængig af et morfinpræparat, indtil han skiftede til amfetamin.

Politikredsens øverste chef for efterforskningen ønsker ikke at komme med flere detaljer.

- Det er en nyere sag, siger Kaj Nielsen dog til Ritzau.

På forespørgsel oplyser han desuden, at Statsadvokaten i Viborg og Den Uafhængige Politiklagemyndighed er indforstået med, at politikredsen selv fortsætter efterforskningen.

Om den 39-årige politiassistent nægter sig skyldig, eller om andre er sigtet i sagen, er blandt de forhold, som politiet foreløbig holder for sig selv.

Årsagen til udsendelsen af pressemeddelelsen er, at et lokalt medie er kommet på sporet af sagen, fortæller Kaj Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip