Jyske Bank dropper injuriesag mod skatteeksperter

Skrevet af admin

09/01/2014

Dagens topnyheder

Jyske Bank opgiver nu at rejse injuriesag mod tre skatteeksperter, der udtalte sig kritisk om banken i DR's dokumentar "I skattely" sendt i november.

- Der bliver ikke nogen retssag mod de tre skatteeksperter, siger direktør for Jyske Banks juridiske afdeling, Peter Stig Hansen, til Politiken.

Banken ønsker dog ikke at uddybe, hvorfor man vælger at lægge sagen på hylden.

- Det er en vurdering, vi har foretaget. Jeg kommer det ikke nærmere, siger han til Politiken.

I dokumentaren blev Jyske Bank i Schweiz med brug af skjult kamera anklaget for at rådgive deres kunder om skattely. En af dem, som anklagerne er rettet mod, er bankens formuerådgiver i Schweiz, Henrik Löwe.

Forud for udsendelsen 4. november havde Jyske Bank sendt skriftlige advarsler til de tre skatteeksperter fra udsendelsen. Banken ville lægge sag an mod dem, hvis de ikke holdt deres kritik af bankens skatterådgivning tilbage.

Skatteeksperterne valgte dog at stå ved deres ord, men sagen om injurier og bagvaskelse er nu droppet.

En af eksperterne i dokumentaren er advokat Michael Bjørn Hansen, der i udsendelsen udtalte, at Jyske Banks rådgivning af en kunde var på kant med skattelovene.

Hos ham står det klart, at Jyske Bank prøvede at true ham til tavshed.

- Det viser jo, at truslerne kun skulle tjene det formål, at vi trak vores udtalelser tilbage. Kunne man true nogen til det, så udsendelsen blev ødelagt, så var det fint, siger han til Politiken og fortsætter:

- Hvis jeg var bankens advokat, ville jeg også sige, at når det ikke lykkedes, og udsendelsen er overstået, så skal de glemme alt om retssager for ikke at fastholde historien og det dårlige indtryk af banken.

Jyske Bank har desuden lagt sag an mod DR for deres brug af skjult kamera i dokumentarudsendelsen.

/ritzau/