Jyske Bank gnider salt i realkreditsåret med nye lån

admin

425 uger siden

|

27/05/2016

Dagens topnyheder

Nykredits realkreditinstitut, Totalkredit, hævede i efteråret sine bidragssatser, og i maj fulgte Realkredit Danmark, RD, efter. Tumult og en folkestorm fulgte lige i halen.

Mens de to realkreditinstitutter prøver at forklare kunderne, hvorfor det er uundgåeligt med højere bidragssatser, har Jyske Bank, der ejer realkreditinstituttet BRF Kredit, arbejdet på et nyt produkt, som den populært benævner et "superlån."

Det er en ny låntype, der giver en kort variabel rente, renteloft og mulighed for at komme ud af lånet til samme pris, som en kunde kom ind, nemlig kurs 100.

- Vi vil gerne være F1'erens forsvarer. Så vi har arbejdet med nogle ting, så vi kan komme uden om nogle af de risici, der skal tages hånd om ifølge reglerne og tilbyde kunderne de lån, de kan lide, siger ordførende direktør i Jyske Bank Anders Dam.

Årsagen til, at andre realkreditinstitutter hæver deres priser, er nye regler for udlånet under den såkaldte tilsynsdiamant. Den skal mindske risiko hos boligudlånerne ved eksempelvis at begrænse mængden af korte lån.

- Med dette lån siger vi, at de ting tager vi os af. Det er ikke let at lave, og det har da også taget os lang tid at udvikle produktet. Vi skal have styr på risikoafdækning, funding, opbygge nye systemer og en lang række andre ting.

- Men kunden skal slet ikke tænke på tilsynsdiamant eller Basel-regler, det skal vi nok klare. En bilejer skal jo heller ikke tænke på, hvordan motoren virker. Bilen skal bare køre, når man drejer nøglen, siger Anders Dam.

Siden virakken om de stigende bidragssatser brød ud i foråret, har Jyske Bank været aggressive, når det kommer til at kapre utilfredse kunder.

Anders Dam har offentligt holdt møder med foreningen Fair Bidragssats, der er skabt for at protestere mod prisstigningerne.

Det har virket til Anders Dams udelte tilfredshed.

- Lad mig sige det sådan: Det tog os 24 år at opbygge en portefølje på 87 milliarder kroner, da vi var i Totalkredit. På 2,5 år har vi opbygget en portefølje på 65 milliarder kroner selv.

- I øjeblikket vokser vores udlån til boliger med 100 millioner kroner om dagen. Så det er mange nye kunder, der vælger os, siger direktøren for Jyske Bank.

/ritzau/