Jyske Bank med lavere overskud

Større tab og lavt renteniveau koster Jyske Bank på bundlinjen. Og det har sendt aktien på nedtur med et tab på 4,8 procent, til kurs 294,60.

Banken kom ud af første kvartal med et resultat før skat på 418 millioner kroner mod 561 millioner kroner i samme periode året før, mens nedskrivninger på udlån steg til 289 millioner kroner fra 242 millioner kroner i samme periode året før.

Jyske Banks ordførende direktør Anders Dam siger en i en kommentar til resultatet, at det skyldes det lave renteniveau.

- Resultatet for første kvartal 2014 ligger under de seneste kvartalers resultater. Netto renteindtægterne er under pres som følge af det lave renteniveau.

- Hertil kommer, at indtjeningseffekten af bankens nye boliglån først slår fuldt igennem i andet kvartal, siger Anders Dam i meddelelsen til fondsbørsen.

Om de stigningen i nedskrivningerne siger Anders Dam:

- Stigningen i nedskrivninger på udlån mv. vurderes at være indenfor de normale udsving, der kan forekomme fra kvartal til kvartal, og det er tilfredsstillende, at vi fortsat kun ser en moderat tilgang af nye problemfyldte engagementer, siger Anders Dam.

Jyske Banks ægteskab med BRFkredit er ikke faldet på plads endnu, men det ventes at ske i årets andet kvartal.

- Vi har i 1. kvartal oplevet stor opmærksomhed omkring ønsket om sammenlægningen med BRFkredit.

- Ved udgangen af første kvartal var aftalen ikke endelig, og vi afventer myndighedernes godkendelse, som forventes i andet kvartal, hvorefter sammenlægningen kan gennemføres, siger Anders Dam.

I forbindelse med opkøbet af BRFkredit har Jyske Bank ikke lanceret en spare- og effektiviseringsplan, som Sydbank har gjort efter købet af DiBa Bank, men Anders Dam vil ikke udelukke, at det sker.

- Nu skal vi lige have fusionen med BRF på plads, før vi tænker i de baner, siger Anders Dam til Ritzau Finans.

/ritzau/

 

Dagens Gossip