Jyske Bank øger nedskrivninger efter BRF-fusion

Jyske Bank må trods fremgang på bundlinjen i første halvår af 2014 notere markant større nedskrivninger. Nedskrivninger på udlån stiger med over 50 procent.

Det fremgår af Jyske Banks regnskab for første halvdel af 2014, der er offentliggjort tirsdag morgen. Regnskabet er det første, hvor fusionen med BRFkredit indgår i regnskabstallene.

Jyske Bank løfter overskuddet til 2,8 milliarder kroner før skat fra 1,2 milliarder kroner i samme periode året før.

Der er dog en markant streg i regningen, da Jyske Banks nedskrivninger på udlån er steget til 994 millioner kroner fra 627 millioner kroner året før. De 705 millioner kroner kan henføres til andet kvartal.

En del af nedskrivningerne kan henføres til sammenlægningen med BRFkredit, der har nedskrivninger på 61 millioner kroner i andet kvartal, men der er også større nedskrivninger i Jyske Bank på blandt andet landbrugskunder.

Jyske Bank forklarer de øgede tab med, at en "forværring af visse nuværende nedskrivningsengagementer har medført nedskrivninger på udlån".

Derudover forklarer Jyske Bank de større nedskrivninger med, at ledelsen har tilpasset metoderne for beregningerne af nedskrivningerne i forhold til private kunder.

Jyske Banks overskud før skat i første halvdel er desuden omkring 200 millioner kroner under bankens egne forventninger.

Det skyldes, at Jyske Bank allerede tilbage i maj meldte ud, at banken ventede et overskud på tre milliarder kroner ved uændrede markedsrenter.

- Markedsrenterne har generelt være faldende i juni måned, og det faldende renteniveau har påvirket resultatet negativt, hvilket er den væsentligste forklaring på, at resultatet lander på 2,8 milliarder kroner, siger Anders Dam i regnskabet.

Jyske Banks overskud i første halvår af 2014 kommer i mål på baggrund af en stigning i indtægterne, der stiger til 6,5 milliarder kroner fra 4,2 milliarder kroner i første halvdel af 2013.

/ritzau/