Jyske borgmestre freder Ryanair

19/05/2015 13:13

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Tre jyske borgmestre agter ikke at bandlyse det kontroversielle luftfartsselskab Ryanair for deres medarbejdere, skriver Berlingske.

Borgmestrene i Vejen, Vejle og Billund ønsker således ikke at følge Københavns Kommunes overborgmester, Frank Jensen (S), der forbyder kommunens ansatte at benytte Ryanair.

Egon Fræhr (V), der er borgmester i Vejen Kommune, siger til Berlingske, at kommunen ikke har nogen officiel holdning til om Ryanair skal tegne dansk overenskomst. Han påpeger, at han ikke selv har et problem med at benytte det irske selskab.

- Ryanair er et firma som alle andre. Vi hylder det frie marked, sådan er det, siger Egon Fræhr til Berlingske.

Heller ikke i Vejle Kommune vil man indføre et forbud mod Ryanair.

- Det kunne jeg ikke drømme mig om at blande mig i. Vi har ikke nogen særlig politik i forhold til Ryanair, siger borgmester Arne Sigtenbjerggard.

Irske Ryanair begyndte at flyve fra Københavns i marts. Lige nu behandler Arbejdsretten en sag, der handler om, hvorvidt den danske fagbevægelse kan gå i konflikt mod Ryanair. Næste møde i sagen finder sted onsdag eftermiddag.

Mødet er et forberedende retsmøde, oplyser Arbejdsretten, og der kommer formentligt en dato for, hvornår der kan falde en endelig afgørelse i sagen.

/ritzau/