K-bagland stiller krav til Pape i regering

De Konservatives nyvalgte formand, Søren Pape Poulsen, har på partiets landsråd fået en liste med flere klare skattekrav til en ny borgerlig regering.

Det konservative bagland har blandt andet vedtaget forslag om, at det er "afgørende for Det Konservative Folkeparti, at en plan for fjernelsen af topskatten er med i et nyt regeringsgrundlag".

Et tilsvarende forslag blev vedtaget omkring grundskylden, hvor de delegerede fastslog, at det er "afgørende for Det Konservative Folkeparti, at en eller anden form for fastfrysning af grundskylden i kroner og øre er med i et nyt regeringsgrundlag".

- Baglandet siger, at vi skal arbejde for det, og det flugter fuldstændig med, hvad jeg mener, siger Søren Pape Poulsen

Spørgsmål: Men skal grundskyld og topskat skrives ind i et regeringsgrundlag?

- Jeg tror, den dårligste forhandlingssituation vil være på forhånd at sige, at det skal med i et regeringsgrundlag, fordi man så spiller sig nogle kort af hænderne.

- Men jeg tror, enhver, der har hørt min tale og ved, hvad der betyder noget for partiet, er klar over, at det betyder noget for os. Hvad der så skal med i tasken, når vi kommer så langt, det må vi se på, siger Søren Pape Poulsen.

Spørgsmål: Skal du ikke respektere baglandet, når de siger, at det skal med i regeringsgrundlaget?

- Det gør jeg selvfølgelig også, men der er slet ikke nogen, der ved, om vi skal i regering. Vi ved ikke på hvilke præmisser, der kommer en ny regering, og om der overhovedet kommer en ny regering, siger Søren Pape Poulsen, der dog langt fra udelukker konservativ deltagelse:

- Vi er et snart 100 år gammelt parti, som altid har taget ansvar. For hvem det er naturligt at være med i en borgerlig regering.

Han fastslår dog samtidig, at der er to ting, der skal være opfyldt for at De Konservative går i regering:

- Vælgerne skal ønske os i regering ved at give os fremgang ved valget. Og så skal der være tydelig konservativ politik i regeringsgrundlaget. Det er vigtig for os, at folk vil sige hold da op, der er konservativ politik med i det regeringsgrundlag.

- Hvis de to ting sker, så er vi med, siger Søren Pape Poulsen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip