K kræver langt lavere skatter i vækstpakke

Danske virksomheder får kun forbedret konkurrenceevnen, hvis regeringen sænker energiafgifter, bevarer håndværkerfradraget og holder de offentlige udgifter i ro. Regeringens vækstpakke rækker ikke til mere end små forbedringer.

Det siger De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen, om vækstpakken, som rummer tre milliarder kroner mere til grundforskning, større fradrag for iværksættere, en såkaldt acceleratorpulje på en halv milliard kroner samt lavere udbytteskat.

- Regeringen forsøger at sælge det som en vækstpakke. Reelt er det blot hjælp til finansiering til små og mellemstore virksomheder. Men Danmark har brug for større ambitioner om en bedre konkurrenceevne og investeringer i flere arbejdspladser, siger Brian Mikkelsen.

Hans opskrift sænker energiafgifter, bevarer håndværkerfradraget, som skaber job til tusinder af små virksomheder, og sænker generelt virksomhedernes skatter og afgifter, mener han.

- Virksomhederne efterspørger lavere udgifter. Det tager vækstpakken ikke stilling til. Derfor får vi ikke flere arbejdspladser. Men det giver bedre finansieringsvilkår. Det bygger videre på de ting, jeg selv etablerede som økonomi- og erhvervsminister, siger Brian Mikkelsen.

Spørgsmål: - Men er virksomhederne ikke umættelige med krav om mindre selskabsskat og lavere lønninger?

- De senere år er der heldigvis kommet en erkendelse af, at erhvervslivet er forudsætningen for vækst i Danmark. Ingen forestiller sig en kæmpe offentlig vækst. Hverken i oppositionen eller i regeringen, siger Brian Mikkelsen.

De Konservative sætter de offentlige udgifter i stå for at finde penge til at sænke skatterne, siger han.

- I vækstpakken vil vi også flytte penge fra passiv til aktiv beskæftigelsespolitik, siger Brian Mikkelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip