K om asylforslag: Regeringen tager rigtigt skridt

De Konservative kalder regeringens forslag om give asylansøgere tidsbegrænsede opholdstilladelser for et skridt i den rigtige retning.

Partiet ser dog gerne, at flygtninge fra for eksempelvis Syrien, får vurderet deres sag individuelt og ikke bare automatisk bliver tildelt midlertidig opholdstilladelse.

Sådan lyder meldingen fra politisk ordfører Lene Espersen (K), efter at regeringen fredag har fremsat et forslag om, at flygtninge med midlertidig opholdstilladelse skal have vurderet deres sag efter et år.

- Vi kan se lige nu, at antallet af flygtninge eksploderer, så derfor er det et skridt i den rigtige retning, at ens sag skal genoptages efter et år, siger hun.

Lene Espersen finder det dog langt fra tilstrækkeligt i forhold til at nedbringe antallet af flygtninge, der kommer til Danmark.

- Vi må sige, at det ikke er tilstrækkeligt. Vi ved, at der er visse dele af Syrien, hvor det er til at være for statsborgerne, så derfor er det problematisk, at alle bare automatisk får lov at være her, siger hun og fortsætter:

- Vi så meget gerne, at man lavede en individuel sagsbehandling og så sender folk tilbage til de områder, hvor der ikke er krig, siger Lene Espersen, der stiller sig parat at afsætte flere ressourcer til de rent administrative byrder hos udlændingemyndighederne.

Der er også anerkendende nik til regeringens forslag fra Liberal Alliance, men partiet peger på, at indsatsen i forhold til flygtninge skal prioriteres i nærområderne.

- Det er fint, at regeringen endelig har erkendt, at de nuværende asylregler udgør et problem. Men problemerne forsvinder dog ikke ved, at vi indfører tidsbegrænsede opholdstilladelser, siger Anders Samuelsen, formand for Liberal Alliance, i en kommentar.

- Vi er nødt til også at sørge for, at hjælpen til flygtninge ydes i nærområderne. Det mest hensigtsmæssige er, at vi hjælper folk i lokalområderne, og derfor bør indsatsen prioriteres der, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip