K-ordfører om nyt kontanthjælpsloft: Det er for generøst

De Konservative er ikke tilfredse med regeringens udspil på kontanthjælpsområdet. Besparelserne er så små, at det fortsat ikke kan betale sig for kontanthjælpsmodtagere at finde sig et job.

Det mener Rasmus Jarlov, beskæftigelsesordfører for De Konservative.

- Det er en alt for lille justering, regeringen lægger op til. Der vil stadig være for mange mennesker, som ikke har noget ud af at tage et arbejde, hvilket er både et moralsk og økonomisk problem, siger han i en skriftlig kommentar.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) præsenterer fredag det såkaldte moderne kontanthjælpsloft, der skal sætte en grænse for, hvor meget kontanthjælpsmodtagere samlet set kan få i offentlige ydelser.

Han siger til Berlingske, at udspillet vil spare staten for omkring 350 millioner kroner. Desuden ventes det at anspore "nogle hundrede" til at komme ud på arbejdsmarkedet.

Hverken besparelsen eller jobeffekten er tilstrækkelig ifølge Jarlov.

Han nævner, at De Konservative i foråret lancerede et forslag, hvor der blev sparet 1,4 milliarder kroner om året på kontanthjælpen, og som ifølge partiets beregninger ville få 2000 mennesker i arbejde.

Liberal Alliances beskæftigelsesordfører, Joachim B. Olsen, er enig med Jarlov.

Han er skuffet over, at regeringen ikke vil ændre på selve kontanthjælpssatserne eller børnepengene.

- For så ender man med, at det kun bliver et meget lille skridt, siger Joachim B. Olsen til Berlingske.

/ritzau/

 

Dagens Gossip