K-ordfører: Pointsystem for indvandrere skal tilbage

Hvis en blå regering kommer til magten efter et valg, skal det gamle pointsystem for udlændinge findes frem fra skuffen og genindføres i en opdateret udgave.

Det mener De Konservatives retsordfører, Tom Behnke, som foretrækker en revidering af det tidligere system frem for Venstres nye udlændingeudspil, som bland andet indeholder lempeligere adgang for udvalgte nationaliteter og en vurdering af integrationsparatheden hos ansøgere om familiesammenføring.

- Pointsystemet var en rigtig god idé, men den måde, det var skruet sammen på, viste, at det havde nogle uhensigtsmæssigheder, forklarer Behnke torsdag på et pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde.

- Det skulle have været justeret og passet til, men vi finder det helt naturligt, at vi stiller nogle krav til de mennesker, der ønsker at komme til Danmark, tilføjer ordføreren.

Spørgsmål: Kan I bedre lide det gamle pointsystem end det forslag, som Venstre nu har lagt frem?

- Ja, umiddelbart, hvis jeg skal skyde fra hoften. Vi har ikke haft den diskussion, men umiddelbart synes jeg, at pointsystemet var godt, fordi det kom rundt om en masse forskellige ting i forhold til den, der kommer til Danmark, og ikke kun økonomi, påpeger Tom Behnke.

Hans udtalelser henviser til, at en del af Venstres nye udlændingeudspil går på, at et vist antal udlænding med udvalgte nationaliteter skal kunne få ophold i Danmark, hvis de har et job med en årsløn på 215.000 kroner.

- Pointsystemet sørgede for, at dem, der kom til Danmark, ville Danmark. Det er vores opgave som politikere at sørge for Danmarks fremtid. Vi kan ikke bare lukke øjnene og åbne grænserne, det ville aldrig nogensinde gå godt, påpeger Behnke.

/ritzau/

 

Dagens Gossip