K: Regeringens rabat til billige boliger er for lille

- Rabatten er simpelthen for lille.

Sådan lyder det fra de Konservatives politiske ordfører Mai Mercado efter, at skatteminister Benny Engelbrecht (S) nu lægger op til en særlig skattelettelse til ejere af de billigste huse, når det er nødvendigt at udskyde et nyt system for ejendomsvurderinger i endnu nogle år.

- I udgangspunktet er vi altid glade for skattelettelser, men det her jo ikke noget nær nok. Det er rigtig mange boligejere, der bliver ramt - også folk, der ikke lige har en bolig på under 500.000 kroner, siger hun.

Skats ejendomsvurderinger har vist sig at være fyldt med fejl, og derfor er regeringen i øjeblikket ved at arbejde på et nyt system, som skal træde i kraft i 2017.

I august 2013 kritiserede Rigsrevisionen, at Skats vurdering af parcelhuse i tre ud af fire tilfælde i 2011 ikke stemte overens med de priser, som husene blev handlet til.

Samtidig blev Skatteministeriet kritiseret for at have været vidende om problemer med ejendomsvurderingerne siden 2007 uden at gribe ind.

Derfor suspenderede regeringen arbejdet med ejendomsvurderinger for 2013 og nedsatte et ekspertudvalg til at se på et nyt system. Indtil da vil regeringen fastfryse vurderingerne fra 2011.

Og i mellemtiden forsøger regeringen så at give rabat til folk i den lave ende af boligskalaen, da det ifølge skatteministeren alt andet lige oftere er de billigste boligejere, der vurderes for højt.

Men det er lappeløsninger, mener de Konservative.

- I stedet for at lave sådan nogle små lappeløsninger, så skal man da gå ind og se på det grundlæggende problem, nemlig at ejendomsvurderingerne er forkerte. Og vi risikerer, at selv den maksimale rabat på fem procent, bliver ædt op af stigende grundskyld, siger Mai Mercado.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip