K savner ambitioner i Venstres sundhedsudspil

De Konservative efterlyser større ambitioner i Venstres sundhedsudspil, der er en del af partiets oplæg til forhandlingerne om næste års finanslov.

Venstre vil tilføre sundhedsområdet en milliard kroner til næste år, hvor der især satses på at sætte ind på kræftområdet.

Men De Konservative havde gerne set, at man i højere grad havde fokus på patienterne i udspillet, siger partiets sundhedsordfører, Mai Mercado.

- Det er jo svært at have noget imod flere penge til sundhedsvæsnet og kræftområdet, men vi kunne godt have ønsket os lidt flere ambitioner fra Venstre, så udspillet havde indeholdt en mere grundlæggende reform af sundhedsvæsnet, der har patienterne mere i centrum, siger hun.

Venstres udspil kommer efter, at regeringen har annonceret, at den vil tilføre sundhedsvæsnet fem milliarder kroner over fire år.

Et initiativ, som Venstre kalder "ganske udmærket, men ikke ambitiøst nok" - et skudsmål, som Venstre altså nu selv får i hovedet fra De Konservative, der blandt andet ønsker regionerne afskaffet.

Til gengæld er Liberal Alliance positiv overfor Venstres udspil:

- Vi er glade for, at vi kan stå sammen med Venstre om at ville løfte sundhedsområdet, siger partiets sundhedsordfører, Simon Emil Ammitzbøll.

- Allerede i vores valgprogram i 2011 har vi sat 1,3 milliarder kroner om året af til øget frit valg, så de dårligste patienter i højere grad får lov til at rejse ud i EU til behandlingsformer, man ikke har i Danmark, siger han.

- Overordnet er Venstre og LA enige om, at vi er nødt til at prioritere de sygeste patienter - herunder kræftpatienter - noget højere, end man gør i dag. Det står i modsætning til regeringen, der som noget af det første afskaffede behandlingsgarantien.

Også Dansk Folkeparti bakker op om Venstres forslag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip