K: Skat mister vores tillid ved flere fejl

Det er dybt alvorligt, at Skat har forholdt Rigsrevisionen oplysninger om, at der ikke var styr på ulovlig opkrævning af ejendomsskatter, skønt Skat var advaret.

Det siger De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen.

Statsrevisorernes formand, SF's Peder Larsen (SF) er stærkt utilfreds med, at Skat i 2014 ikke orienterede Rigsrevisionen om problemer i et it-system til at opkræve ejendomsskat, skriver Jyllands-Posten.

- En masse boligejere er kommet i klemme. De har ikke fået deres sag behandlet hurtigt nok eller fået deres penge tilbage Det er vigtigt, at man kan kontrollere, at der ikke sjofles med sagerne, og at borgerne behandles anstændigt, siger Brian Mikkelsen.

Rigsrevisionen og Statsrevisorerne har overvåget Skat og Skatteministeriet, siden Jyllands-Posten for fem år siden afslørede, at Skat ulovligt opkrævede 1,2 milliarder kroner for meget i ejendomsskat hos borgerne på grund af en fejl i Skats it-system.

Brian Mikkelsen frygter, at borgerne mister tilliden til Skat efter endnu en sag, selv om skatteminister Karsten Lauritzen (V) har begyndt en grundlæggende oprydning i Skat.

- Legitimiteten til Skat forsvinder, hvis man ikke kan stole på, hvad Skat gør. De har truet og afpresset folk og begået den ene fejl efter den anden. Hvis de ikke udleverer oplysninger til Rigsrevisionen, så har vi et stort problem, siger Brian Mikkelsen.

Skat har fået frist til 2017-18 til at beregne ejendomsskatter mere retfærdigt og skal udskifte alle sine it-systemer, påpeger han.

- Der er heldigvis taget skridt til en gennemgribende oprydning i Skat. Man har følt, at man var for meget herre i eget hus, så der ikke skulle indblanding til fra det offentliges side eller fra Folketinget, siger Brian Mikkelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip