K takker nej til borgmesterkæden i Sønderborg

Skrevet af admin

|

24/11/2013

Dagens topnyheder

Venstre og Dansk Folkeparti har i en usædvanlig offentlig invitation tilbudt De Konservative borgmesterposten i Sønderborg, hvis de bryder konstitueringsaftalen med byrådets røde fløj, skriver DR Syd.

Men det bliver der ikke noget af. Borgmesteren i Sønderborg er socialdemokraten Erik Lauritzen. Det siger De Konservatives ene medlem af det 31 mand store nyvalgte byråd Ole Stenshøj til Ritzau.

- Det tilbud kan jeg sagtens modstå. Jeg har fået et tilbud, hvor der står 12 mandater bag - alle ved der skal 16 til.

- Det er lige så godt at få tilbudt en tur til månen i morgen tidlig. Selv om det er skyfrit og klart vejr, sker det ikke. Det vil være lige så urealistisk, siger Ole Stenshøj til Ritzau.

Ole Stenshøj er De Konservatives eneste repræsentant i det nyvalgte byråd, og han slår fast, at han under ingen omstændigheder løber fra nogle aftaler og løfter.

- For det første løber vi ikke fra vores ord. For det andet ville det være fuldstændigt tåbeligt at løbe fra den aftale vi har indgået. Det kunne vi ikke drømme om.

- Vi har aftalt en fjernelse af en dækningsafgift og at der ikke kommer skattestigninger de næste fire år og har fået lige netop de poster, vi ønsker os, siger Ole Stenshøj.

De Konservative har indgået konstitueringsaftale med Socialdemokraterne, Enhedslisten, Fælleslisten og Slesvigsk Parti. De fem partier har ved valget sat sig på 19 af de 31 pladser i byrådet.

Venstre og Dansk Folkeparti, der begge gik frem ved kommunalvalget, står udenfor.

- Vi har kigget hinanden i øjnene i konstitueringen. Jeg er sikker på, at der ikke bliver ændringer i den, siger Ole Stenshøj med henvisning til Slesvigsk Parti, der af Dansk Folkeparti og Venstre er blevet tilbudt viceborgmesterposten.

Dermed får Socialdemokraterne borgmesterkæden igen, efter de mistede den ved valget i 2009.

/ritzau/