K til Thorning: Tåbeligt at bruge flere penge i det offentlige

Det er den helt forkerte vej at gå, når Socialdemokraterne nu vil lade det offentlige forbrug stige med 0,6 procent om året helt frem til 2025, lyder det fra De Konservative.

- Socialdemokraterne beslaglægger nu alle de ressourcer, der er i den offentlige sektor, helt frem til 2025 til at øge det offentlige forbrug, siger Brian Mikkelsen, erhvervs- og skatteordfører for De Konservative.

- Så kan man ikke gøre noget for erhvervslivet, man kan ikke gøre noget for lønmodtagerne, og man kan ikke gøre noget for boligejerne. Det er skingrende tåbeligt, tilføjer han.

Ifølge DR Nyheder vil Socialdemokraterne lade de offentlige udgifter fortsætte med at stige i samme takt som er aftalt frem til 2020. Planen fremlægges med kun fire dage til folketingsvalget.

Socialdemokraterne henviser blandt andet til, at antallet af ældre stiger fra 2020 på grund af den demografiske udvikling og at det vil få sundhedsudgifterne til at stige med netop 0,6 procent.

Men hos De Konservative ser man hellere, at udgifterne holdes i ro.

- Vi har verdens største offentlige sektor, og den skal man ikke gøre større, siger Brian Mikkelsen.

- Det beslaglægger al det råderum, der skal være til at gøre os dygtigere og til at gøre os mere konkurrencedygtige i forhold til udlandet ved at sænke skatter og udgifter for virksomhederne, tilføjer Brian Mikkelsen.

Ifølge Brian Mikkelsen burde fokus være på sænke skatter og afgifter for erhvervsliv og lønmodtagere og at sikre boligejerne ved at grundskylden ikke kan stige.

/ritzau/

 

Dagens Gossip