K: Vi skal udfordre grundloven mod omstridte imamer

Skrevet af admin

22/03/2016

Mest læste i dag

Kontroversielle imamer skal bekæmpes, og derfor bakker De Konservative op om Dansk Folkepartis forslag, som i sidste ende kan fratage imamerne deres danske statsborgerskab.

Det siger Naser Khader, De Konservatives indfødsrets- og menneskerettighedsordfører. Han er parat til at se nærmere på grundlovens bestemmelser.

- Vi skal ikke pille ved grundloven, men udfordrer den i forhold til den del, der handler om at prædike mod den offentlige orden og sædelighed.

- DF's forslag skal prøves som en del af de initiativer, der skal til, så vi kan udfordre hadprædikanterne, siger Khader.

I kølvandet på den aktuelle debat om at dæmme op for radikalisering i det danske samfund har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) indkaldt Folketingets partier til drøftelser efter påske.

Emnet bliver at finde ud af, hvad man kan gøre for at stoppe kontroversielle imamer, som modarbejder det danske demokrati. Løkke har talt om, at han er parat til at "udfordre grænserne" for den nuværende fortolkning af grundloven.

Khader er enig i den linje.

- Vi skal ikke manipulere grundloven. Vi skal gøre dette inden for retsstatens rammer. Politisk skal vi ikke sige, at vi er ligeglade med grundloven, og at vi gør, som vi selv synes.

- Juristerne skal finde ud af, om det kan lade sig gøre inden for grundlovens rammer. Jura er ikke en eksakt videnskab, siger Khader, som heller ikke mener, at politikerne tager ytringsfriheden som gidsel i debatten:

- Ytringsfrihed er ikke ubegrænset. Hvis du anklager mig for sort arbejde, så kan jeg sagsøge dig. Der er grænser for den. Hvis du opfordrer til vold, er der også grænser.

- Vi skal nu undersøge, om der også er en grænse, hvis man prædiker noget, som går mod den offentlige orden og sædelighed.

Ifølge internationale konventioner må en person ikke gøres statsløs, så forslaget skal - hvis det bliver til noget - ramme imamer, der har et andet statsborgerskab end det danske.

Debatten om kontroversielle imamer er ikke ny, men er aktuel igen, efter at TV2 har vist dokumentarserien "Moskeerne bag sløret".

Gennem skjulte optagelser blev det afsløret, at imamer i danske moskeer blandt andet har talt for stening af utro kvinder, og at kvinder, som er i et voldeligt forhold, ikke skal gå til politiet.

Venstre og Socialdemokraterne har til Berlingske udtalt sig positive over for DF-forslaget.

/ritzau/