K vil fordoble permanent håndværkerfradrag

Skrevet af admin

30/04/2015

Dagens topnyheder

De Konservative opfandt håndværkerfradraget og vil forbedre ordningen. Boligejerne skal kunne trække dobbelt så meget fra som nu, og fradraget skal gøres permanent.

Det siger De Konservatives gruppeformand, Brian Mikkelsen.

Han står bag blå bloks løfte om at bruge godt én milliard kroner om året på at forlænge fradraget i de næste tre år.

Det siger Venstres næstformand, Kristian Jensen, i Børsen med støtte fra De Konservative og Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

- Vi opfandt håndværkerfradraget, vi vil også gerne gøre det permanent, så det skaber tryghed for familierne, og man får flyttet sort arbejde til hvidt. Over 500.000 danskerne har benyttet sig af denne ordning, siger Brian Mikkelsen.

Spørgsmål: - Men godt en million danskere, som bor til leje, bliver ikke tilgodeset?

- Nej. Men de har så mulighed for at få boligsikring. Deres boligselskab kan lave renovering. Det har man ikke som ejer. Vi vil lade professionelle håndværkere lave nogle opgaver, så de ikke laves sort. Det er win-win for alle, siger Brian Mikkelsen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ville ikke forlænge håndværkerfradraget, da hun onsdag besøgte Dansk Byggeris årsdag. Hun vil ikke give et stort statstilskud til virksomheder, når man taler om mangel på arbejdskraft.

Men Thorning tager fejl, mener Brian Mikkelsen:

- I Sverige har man en langt bedre ordning, som den socialdemokratiske regering ikke har fjernet. Ordningen har givet i tusindvis af job og givet familierne rigtig mange gode muligheder. Så der er kæmpe tilfredshed med ordningen, siger Brian Mikkelsen.

- Socialdemokraterne i Sverige ved, at ordningen giver arbejdspladser til den tid, hvor det også går bedre i Sverige.

/ritzau/