K vil have konstant videoovervågning på Christiania

30/06/2014 07:57

admin

Nyheder

Mest læste i dag

De Konservative er klar med et nyt forslag, som samlet set skal mindske narkokriminaliteten på Christiania.

Partiet vil øge antallet af ransagninger, forbyde prøveløsladte, der er dømt for narkorelateret kriminalitet, at opholde sig i fristaden og ikke mindst have indført en permanent videoovervågning af handelsgaden Pusher Street, skriver metroxpress.

- Det er et forsøg på nytænkning. Vi skal blive ved med at gøre, som vi gør nu. Men vi skal også prøve noget, som ikke er prøvet før, siger De Konservatives retsordfører, Tom Behnke, til avisen.

Overvågningen, som ifølge forslaget senere kunne udvides til resten af Christiania, kan ifølge Tom Behnke hjælpe med at opklare forbrydelser og få begrænset salget af hash og andet narkotika.

Partiet henviser til erfaringer fra udsatte boligområder, hvor videoovervågning har nedsat kriminaliteten.

Hos Enhedslisten ryster man på hovedet over det nye overvågningsforslag, som ifølge retsordfører Pernille Skipper kun vil sprede ulovlighederne ud over et større område.

- De erfaringer, vi har herhjemme, burde afskrække Tom Behnke fra at bilde folk ind, at det er en løsning på noget som helst. Rigspolitiet siger, at der, hvor du sætter kameraer op, kan det have en afskrækkende effekt, men at kriminaliteten bare flytter sig, siger Pernille Skipper til metroxpress.

Hun kalder overvågning for "ekstremt vidtgående".

Hos De Konservative mener man, at overvågningen er nødvendig, og at spredning ikke nødvendigvis er dårligt.

- På den måde får vi det også spredt på flere politikredse, som kan gøre en indsats, og så får vi fortyndet det, så det er nemmere at gøre en indsats lokalt, siger Tom Behnke til metroxpress.

SF's retsordfører, Karina Lorentzen, kalder forslaget for "grænseløst naivt".

- Jeg synes, der mangler en borgerlig erkendelse af, at de sidste mange års hashpolitik har slået fejl og især den hårde kurs, som De Konservative har stået for.

- Det er på tide at snakke om afkriminalisering, for det her er en kamp, politiet ikke kan vinde, og som ikke har sikret færre brugere eller misbrugere, siger hun i en skriftlig kommentar.

/ritzau/