K vil klage over fejl på stemmesedler

Det Konservative Folkeparti i Sydjylland er parat til at afgive en klage over torsdagens folketingsvalg, før den første stemme er optalt.

Således har partiet opdaget en fejl på stemmesedlerne i tre opstillingskredse i det sydlige Jylland.

Stik mod forventningen er partiet spidskandidat i storkredsen, det nuværende folketingsmedlem Mike Legarth, ikke opført øverst på listen over konservative kandidater i Vejen, Haderslev og Billund, skriver jv.dk.

- Nu har vi ført en valgkamp, som i meget høj grad har haft fokus på Mike Legarth som spidskandidat, og så har vælgerne vel også en begrundet forventning om, at han står øverst på stemmesedlen, siger Kurt Bjørndal, formand for De Konservative i Sydjylland.

Sammen med sit parti vil han indgive en officiel klage efter valget.

I stedet for at opliste kandidaterne efter den indleverede partiliste er de konservative kandidater i de tre kredse oplistet alfabetisk, hvilket sender Mike Legarth langt ned ad listen.

- Hvis man har sat næsen op efter at stemme på ham, og han måske ikke er helt så iøjnefaldende på stemmesedlen, så kan man ikke afvise, at man måske går et andet sted hen, siger Kurt Bjørndal.

Samme problemer skulle ifølge jv.dk gøre sig gældende for Alternativet.

Økonomi- og Indenrigsministeriet oplyser til netmediet, at fejlen skyldes, at de to partier i Sydjyllands Storkreds har valgt en anderledes opstillingsform end de øvrige partier.

De har nemlig begge valgt, at den samme kandidat er nomineret i alle opstillingskredse i Sydjyllands Storkreds.

På de berørte valgsteder er der sat opslag op, som informerer om fejlen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip