Kabinefolks strejke koster SAS 40 millioner kroner

I alt fem dages arbejdsnedlæggelse blandt kabinepersonalet i SAS forventes at have kostet SAS omkring 40 millioner kroner i andet kvartal, oplyser luftfartsselskabet:

- Den 24. februar og mellem 27. februar og 2. marts aflyste SAS 334 flyafgange til og fra København på grund af en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse blandt dele af SAS' kabinepersonale, som beregnes at påvirke SAS negativt med 50 millioner svenske kroner.

Oplysningerne kommer i forbindelse med SAS regnskab for første kvartal i regnskabsåret 2014/2015, som bød på et dundrende underskud for selskabet.

SAS kom ud af første kvartal, som sluttede med udgangen af januar, med et resultat før skat på minus 836 millioner svenske kroner - svarende til et underskud på knap 675 millioner danske kroner.

Men trods de meget røde tal på bundlinjen er resultatet faktisk bedre end ventet. De fem analytikere, der har leveret estimater til SME Direkt for Ritzau Finans, ventede på forhånd et underskud før skat i kvartalet på 915 millioner svenske kroner.

Årets første kvartal er traditionelt SAS' svageste.

Trods udgifterne til strejken fastholder SAS forventningerne om et positivt resultat for hele året.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip