Kabinepersonalet i SAS vil forhandle om Cimber

SAS kom ud af 2013/14 med et underskud på over en halv milliard kroner og en spareplan på 1,6 milliarder kroner.

Med i planen er overflytningen af 12 SAS-fly til det nyopkøbte Cimber, der i fremtiden skal flyve de kortere ruter for SAS.

- Ved endnu ikke, hvad SAS' opkøb af Cimber kommer til at betyde for vores medlemmer. Det kan vi ikke læse i regnskabsrapporten, siger formanden for kabinepersonalet, Cabin Attendants Union, Merete Scheel, i en pressemeddelelse.

Mens der allerede har været sonderinger ude mellem Dansk Pilotforening og SAS om overflytning af op mod 140 SAS-piloter, hvoraf 120 er danske, er kabinepersonalet endnu ikke blevet indkaldt til forhandlinger, oplyser Merete Scheel.

Hun ser dog frem til, at hun snarest vil blive indkaldt om den fremtidige produktion i det nye datterselskab.

- Vi har set flere gange, at ledelsen har sagt til pressen, at de vil i en konstruktiv dialog med fagforeningerne om det her. Nu mangler de bare at sætte handling bag deres ord. Vi er bestemt parate til at forhandle overenskomsten i Cimber, siger Merete Scheel.

SAS købte Cimber 8. december for 20 millioner kroner. Opkøbet skal være med til at få omkostningerne ned, da Cimbers overenskomst med de ansatte er billigere og enklere.

Derfor er der store besparelser at hente for SAS i forhold til, hvis moderselskabet selv skulle stå for de kortere ruter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip