Kabuls politichef går af efter angrebsbølge

Politichefen i Kabul tager søndag sin afsked, efter Taliban-oprørere over de seneste to uger har angrebet amerikanske soldater og beboelsesområder for udlændinge.

Det oplyser politiets talsmand, Hashmat Stanakzai.

Politichefen Zahir Zahir trækker sig umiddelbart efter, at det søndag er blevet bekræftet, at tre sydafrikanere og en afghaner blev dræbt i et angreb, udført af Taliban lørdag aften.

- General Zahir Zahir har fortalt indenrigsministeriet, at han ikke vil fortsætte i sit job. Ministeren har accepteret hans opsigelse, siger talsmanden.

Det var en sydafrikansk far og hans to børn - en søn og en datter - der blev dræbt i den afghanske hovedstad lørdag aften under et Taliban-angreb mod en indhegnet bebyggelse for udlændinge.

Politichefen Zahir Zahir sagde kort inden sin opsigelse, at den sydafrikanske mand var lokal leder for en international organisation.

Taliban-angriberne havde bombebælter på sig og havde tilsyneladende været på jagt efter folk, der lignede udlændinge, da de stormede boligkomplekset.

Taliban har også været yderst aktiv i provinsen Helmand de seneste dage. Der har været flere angreb på afghanske soldater og politistyrker.

I tre dage har der været kæmpet i Camp Bastion, som tidligere var den britiske hovedbase i Helmand, hvor også de danske styrker holdt til.

Både de britiske og danske styrker forlod Camp Bastion og overlod i efteråret kontrollen til den afghanske hær, og samtlige udenlandske kampstyrker skal være ude af Afghanistan inden årets udgang.

De afghanske oprørere var trængt ind i lejren, og først lørdag lykkedes det at dræbe de sidste angribere.

De seneste ugers angreb har underløbet Natos påstand om, at situationen i Afghanistan er stabil.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip