Kæledyr bliver våben i skilsmisser

Når en skilsmisse ender i et slagsmål om, hos hvilken af forældrene børnene skal bo, så sker det til tider, at familiens kæledyr bliver hevet ind i slagsmålet og brugt som våben i kampen om at få børnene.

Det skriver MetroXpress.

Mange forældre ved nemlig godt, at børn vil hælde til at bo der, hvor deres kæledyr bor.

LÆS OGSÅ: Derfor bliver vi skilt

- Halvstore børn bliver som regel spurgt om, hvor de helst vil bo, og der er det nærliggende for barnet at svare, at de gerne vil bo der, hvor hunden er, og når konfliktniveauet i forvejen er højt, så kan kæledyret komme i spil, siger familieretsadvokat ved Ret & Råd Sundhuset i Horsens Pernille Bøgh til MetroXpress.

Det er ofte velfungerende forældre, der ender med at bruge kæledyr som våben. Men det skal ses i lyset af, at forældrene er desperate i situationen, forklarer Pernille Bøgh.

LÆS OGSÅ: Disse kvinder bliver oftest skilt

Familieretsadvokat Karen Gøtzsche fra Advodan i Nykøbing Falster oplever også, at kæledyret kan blive et varmt emne i problemfyldte skilsmissesager.

- Det er et aspekt, som vi støder på til tider. Juridisk betragtes dyr jo som ting. Men vi menneskeliggør jo vores kæledyr, og de følelser gør, at de kan blive et emne i en skilsmissesag, siger hun til MetroXpress.

 

Dagens Gossip