Kæmpe biogasanlæg på vej til Vamdrup

Skrevet af Elo Christoffersen

10/11/2012

Mest læste i dag

Der er et kæmpe biogasanlæg på vej til Vamdrup. Anlægget skal ligge på en mark i Bønstrup lige i udkanten af Vamdrup. Ifølge Vamdrup Netavis står der private investorer, bestående af landmænd og måske også slagterier, bag projektet.

Projektet har været undervejs et stykke tid bag lukkede døre hos Kolding Kommunes. Anlægget skal ligge på en mark tilhørende gårdejer Kurt Østergaard, Sødalgård i Bønstrup. Råprodukterne skal være affald fra landmændenes dyreproduktion og fra slagterier. Biogassen skal afsættes til brug for produktionen af naturgas.

Gode trafikale forhold

Valget af placeringen i Vamdrup er blandt andet sket på grund af gode trafikale forhold lige ved rute 25 Kolding-Tønder og rute 469 Vamdrup-Grindsted. Projektet vil nemlig medføre en del trafik med lastbiler. Dertil kommer, at der heller ikke er langt til bestående naturgas-ledninger.

Anlægget er planlagt så stort, at det skal kunne aftage affald til forbrænding fra landmænd og slagterier ikke alene fra Kolding Kommune, men også fra Vejen Kommune.

Ifølge Vamdrup Netavis skulle projektet være så langt fremme i det interne system i Kolding Kommune, at det forventes sendt til politisk behandling i Kolding Kommunes økonomiudvalg inden for ganske kort tid. Måske allerede her i november. Det skyldes blandt andet, at projektet skal indarbejdes i kommunens kommende revidering kommuneplanen.

Aktivitet og arbejdspladser

Vamdrup Byforum er orienteret om planerne, og er på et møde, indkaldt af Kolding Kommune, præsenteret for projektet. Formanden for Vamdrup Byforum, Helge Paulin, anbefaler og hilser projektet velkommen til området:

- Vi kan jo kun være tilfredse. Det nye anlæg vil medføre øget aktivitet og flere arbejdspladser til byen, siger Helge Paulin.

Han oplyser, at anlægget vil blive opført efter de mest moderne principper, hvilket skulle garantere, at det ikke, ud over øget lastbiltrafik, vil medføre gener for omgivelserne.