Kæmpe dansk virksomhed trækker sig ud af Rusland

Foto: Shutterstock

Endnu en dansk virksomhed har valgt at forlade det russiske marked.

Siden Rusland invaderede nabolandet Ukraine d. 24. februar har stort set hele verdenssamfundet vendt sig mod landet. 

EU, USA og mange andre vestlige nationer har indført hårde sanktioner mod Rusland og prominente politikere og rigmænd fra landet som konsekvens af invasionen.

Læs også

Derfor må du aldrig tage hjemmefra, mens opvaskemaskinen er i gang

Enorme internationale virksomheder - såsom Coca Cola, McDonald's, IKEA, Carlsberg og Starbucks - har ligeledes forladt det russiske marked og sat en stopper for al salg og produktion i landet, og nu følger endnu en dansk gigant i deres fodspor. 

Det danske transportselskab DSV har således valgt at forlade det russiske marked, skriver Finans

"Vi føler, det er det rigtige. Vores vestlige kunder trækker sig ud, og vi ønsker ikke at støtte op om det russiske regime. Vi har følt, det var det rigtige at lave en total exit ud af Rusland. Det er på en sørgelig baggrund, men det gør vi, og så lever vi med det," har Jens Bjørn Andersen, som er administrerende direktør i DSV, udtalt ifølge Ekstra Bladet

Avisen skriver desuden, at DSV er "tæt på" at underskrive en aftale med ledelsen i Rusland, som skal overtage de russiske aktiver i det danske selskab. 

Beslutningen kommer både til at ramme russiske og hviderussiske medarbejdere og får betydning for samlet set 700 medarbejdere. 

Det er dog tilsyneladende ikke noget, som kommer til at få den helt store indflydelse på DSV's regnskaber, da det russiske marked 'kun' udgør cirka 0,7 procent af selskabets samlede omsætning, som i øvrigt er imponerende stort. 

DSV har således netop offentliggjort et rekordregnskab for første kvartal af 2022, som viser, at selskabet har haft en indtjening på 6,5 milliarder kroner, hvilket svarer til indtjeningen for hele 2019.

Læs også

Spreder sig til mennesker for første gang: Kinesisk dreng smittet med "meget smitsom" virus

 

 

Dagens Gossip