Kæmpe iPhone-ændring på vej

Skrevet af Emil Martesen

13/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En kæmpe iPhone-ændring ligger og lurer i horisonten.

Dagens topnyheder

Apple er på vej med en banebrydende ny sikkerhedsfunktion til iPhone, der har til formål at gøre livet surt for tyve og røvere.

Denne nye funktion, kaldet 'Stolen Device Protection', vil kræve, at brugerne anvender deres biometriske data, såsom Face ID eller fingeraftryk, for at udføre visse handlinger på telefonen.

Men det stopper ikke her.

Dette inkluderer ændring af adgangskode eller fjernelse af Face ID, især når telefonen befinder sig på en ukendt lokation.

Det skriver CBS News.

Ifølge CBS News vil denne funktion være aktiv under bestemte omstændigheder, hvilket tilføjer et ekstra lag af sikkerhed til iPhones allerede førende datakryptering:

"Datakryptering på iPhone har længe været førende i branchen, og en tyv kan ikke få adgang til data på en stjålet iPhone uden at kende brugerens adgangskode. I de sjældne tilfælde, hvor en tyv kan observere brugeren indtaste adgangskoden og derefter stjæle enheden, tilføjer Stolen Device Protection et sofistikeret nyt lag af beskyttelse", lyder det fra en talsmand hos Apple til mediet. 

Den nye funktion er endnu ikke rullet ud til offentligheden, men blot den del, som er en del af Apples beta software program.