Kæmpe narkofund: Politi og Skat finder 20 kg kokain på kulskib

20 kilo kokain er indtil videre dukket op i forbindelse med gennemsøgningen af lasten på et kulskib, som fredag ligger i havn i Stigsnæs ved Skælskør.

Det oplyser politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fredag eftermiddag til Ritzau.

- Vi er i øjeblikket i gang med at afhøre besætningen for at klarlægge deres eventuelle rolle i sagen, fortæller Kim Kliver.

Skibet er lastet med tonsvis af kul, og det er derfor en større opgave at gennemsøge lasten, som ud over sort brændsel altså også indeholder hvidt pulver af den ulovlige slags.

- Vi har foreløbig fundet mere end 20 kilo, men vi forventer, at vi først vil være helt færdige med at gennemgå lasten lørdag eftermiddag, siger Kim Kliver.

Skibet Wan May, der er over 300 meter langt, er afsejlet fra Colombia mod Europa. Skibet er indregistret i Hongkong, og har senest lagt til i Rotterdam i Holland.

- Vi mener ikke, at kokainen er beregnet til det danske marked, men til et andet europæisk land, fortæller Kim Kliver.

Kim Kliver ønsker ikke at fortælle detaljeret om, hvordan politiet og Skat har fået nys om den ulovlige last på skibet.

- Det er sådan, at politi og toldvæsen i et vist omfang baserer sit arbejde på efterretninger. Vi har også modtaget efterretninger i denne her sag, og nærmere vil jeg ikke komme ind på det, siger Kim Kliver.

Politiet har endnu ikke taget stilling til, om nogen blandt besætningen skal sigtes i sagen. I så fald vil det formentlig også betyde, at vedkommende vil blive krævet varetægtsfængsling.

Narkosmugling i så store mængder straffes normalt efter straffelovens paragraf 191, og en sag, som drejer sig om 20 kilo kokain, vil - hvis man sammenligner med lignende sager - resultere i en straf på langt over 10 års fængsel.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip