Kæmpe vægttab gav pote: Vandt Oscar

Det var favoritterne, der løb med toppriserne for henholdsvis bedste kvindelige og mandlige hovedrolle ved Oscar-uddelingen i Los Angeles.

Australske Cate Blanchett vandt for sin rolle i Woody Allen-filmen "Blue Jasmine", mens Matthew McConaughey vandt for "Dallas Buyers Club".

Det er anden gang, at Blanchett vinder en Oscar.

Blanchett var med sit portræt af den faldne kvinde Jasmine storfavorit til at vinde efter at have hevet priser hjem ved Golden Globe-, Screen Actors Guild- og Bafta-uddelingerne tidligere på året.

Hun benyttede lejligheden til at revse branchen for at have for meget fokus på film om mænd.

- Til de af os i branchen, der stadig er dumme nok til at hænge fast i troen om, at kvindelige film med kvinder i centrum er niche-oplevelser: Det er de ikke.

- Publikum ønsker at se dem, og de tjener faktisk penge, sagde 44-årige Blanchett i sin takketale, hvor hun roste de øvrige nominerede - heriblandt Meryl Streep, der var nomineret for 18. gang.

Det var til gengæld første gang, at Matthew McConaughey, der tidligere var mest kendt for at spille med i romantiske film, modtog den mest prestigefyldte skuespil-pris.

Han tabte sig mere end 20 kilo for at portrættere en aids-syg cowboy, der både kæmpede mod USA's regerings regler for medicin og for sit liv på samme tid.

Filmen er baseret på en virkelig historie og blev indspillet på et minimalt budget på omkring fem millioner dollar. McConaughey måtte selv spæde til for at få projektet realiseret.

McConaughey vandt prisen foran Bruce Dern for "Nebraska", Leonardo DiCaprio for "The Wolf of Wall Street", Chiwetel Ejiofor for "12 Years a Slave" og Christian Bale for "American Hustle".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip