Kalborg: Esbjerg er ved at gentage fatal fejl

Skrevet af admin

31/07/2014

Mest læste i dag

Esbjerg er i gang med at begå samme brøler, som holdet begik i sidste sæson.

I øjeblikket er der kamp hver tredje eller fjerde dag for Esbjerg, og vestjydernes smalle og skadesplagede trup har for anden sæson i træk svært ved at klare sig i flere turneringer på samme tid.

Det vurderer DR's fodboldkommentator Jan Kalborg, der peger på sæsonens første kampe i Superligaen som et advarselssignal.

Fire dage efter 1-1-kampen ude mod FC Kairat Almaty tabte Esbjerg hjemme 0-1 til Randers i superligapremieren.

Og det blev skuffende kun til uafgjort 1-1 hjemme mod Sønderjyske i anden spillerunde - ligeledes efter en midtugekamp i Europa.

Nu venter polske Ruch Chorzow på udebane torsdag aften i tredje kvalifikationsrunde i Europa League, hvor Esbjerg er favorit til at gå samlet videre og dermed står til at skulle spille endnu flere kampe i et i forvejen tætpakket kampprogram.

- Det er nøjagtig den samme tendens som i juli og august i sidste sæson. Esbjerg skal passe på med at tømme truppen for kræfter allerede så tidligt på sæsonen.

- Man kan forestille sig et par gode resultater mod Ruch Chorzow, og så er der pludselig to kampe mere.

- Og så lang tid, der ikke kommer nye spillere ind, så er det de samme spillere, som skal agere i de to turneringer. Så de når simpelthen ikke at restituere mellem kampene, siger Kalborg.

Sidste sæson havde Esbjerg også problemer med at klare sig i Superligaen, mens holdet var i færd med et flot Europa-eventyr. Nederlagene i ligaen skabte undren.

- Det kom bag på mange af os. Og alligevel ikke. Når man gik ind og dissekerede deres trup, så kunne man simpelthen se, at der var for få spillere af kvalitet at gøre godt med på daværende tidspunkt.

- Det har de også selv været ude at indrømme, påpeger Jan Kalborg, der havde forventet mere kvalitet i spillerindkøbene efter sommerens farvel til Peter Ankersen og Kian Hansen.

- Så jeg troede faktisk, at de i dette transfervindue, som godt nok stadig er åbent, ville være en lille smule mere aggressive på markedet for at undgå den samme fatale fejl, som man lavede sidste år.

- Men man må sige, at Esbjerg ikke har handlet stort ind på markedet endnu - på trods af at man har fået økonomisk pondus at gøre godt med.

- Jeg formoder og forventer, at der kommer til at ske noget derovre relativt hurtigt - og i hvert fald inden vinduet er lukket. Ellers kan man risikere at sætte sig i nøjagtigt samme situation, som man gjorde i sidste sæson, fastslår Kalborg.

Kampen mellem Esbjerg og Ruch Chorzow går i gang torsdag klokken 18.

/ritzau/