Kalborg: FCK kan overraske mod Real Madrid

Hvis FC København mødte Real Madrid 10 gange, så ville spanierne vinde ni af kampene, vurderer DR's fodboldkommentator Jan Kalborg inden aftenens Champions League-møde i Parken.

Alligevel er det ikke umuligt, at FCK denne gang kan skabe sensationen og hente et måske meget brugbart point.

- Netop inde i Parken kan man overraske. Det har FCK gjort før mod hold som FC Barcelona og Manchester United, og jeg kunne blive ved, og det gjorde FCK også mod Juventus i år.

- Der er mange ting, som skal gå op i en højere enhed, men det kan også sagtens lade sig gøre med et velantændeligt dansk publikum, som vil kunne give massiv opbakning til FCK, så sensationen kan ske.

- Og jeg synes, at sensationen vil være, hvis FCK får tredjepladsen i denne gruppe og skal spille Europa League i foråret. Det vil være helt formidabelt, mener Kalborg.

Real Madrid er allerede videre til 1/8-finalerne i Champions League, så FCK kan måske lukrere på, at spanierne stiller op med nogle af reserverne.

- Sandsynligheden for en sejr er normalt ikke så stor, når modstanderen på den anden banehalvdel er Real Madrid.

- Men jeg tror til gengæld godt, at det kan lade sig gøre at hente det ene point, som vil lægge maksimalt pres på Galatasaray i den anden kamp mod Juventus.

- Jeg har en fornemmelse for - netop fordi det er i Parken og i december - hvor det er en lille smule koldt, og Real Madrid er kvalificeret, at FCK kan lave en kæmpe stor overraskelse og hente det ene point, vurderer Kalborg.

FCK skal vinde over Real Madrid for at være sikker på tredjepladsen i gruppen. Københavnerne kan nøjes med uafgjort, hvis Galatasaray taber på hjemmebane til Juventus.

- Det vil være det største, der er sket for dansk fodbold i rigtig mange år, hvis også københavnerne kommer med. Så er der to hold videre, og det er aldrig nogensinde sket før, påpeger Kalborg.

Esbjerg er allerede videre til knockout-fasen fra Europa Leagues gruppespil.

/ritzau/

 

Dagens Gossip