Kamæleonerne fra Italien står foran deres speciale

Er der noget, Italien er specialister i, så er det at gå videre fra gruppespillet ved de store fodboldslutrunder med mindst mulige margin.

Ved VM i Brasilien er Italien kommet i problemer efter choknederlaget til Costa Rica og skal nu bruge mindst et uafgjort resultat mod Uruguay tirsdag aften for at indløse billet til 1/8-finalerne.

Italiens anfører, Gianluigi Buffon, er dog ikke spor bekymret, for Azurri-mandskabet er vant til den slags situationer.

- Dette er den 10. internationale turnering, jeg deltager i med Italien. Og i de 10 turneringer er vi kun gået videre fra gruppespillet én gang inden den afgørende tredje kamp, siger Buffon til Reuters.

Det er dog ikke, hver gang, at det er lykkedes for Italien at gå videre. Ved det seneste VM i 2010 havde Italien spillet uafgjort i de første to kampe mod Paraguay og New Zealand og skulle bruge en sejr over Slovakiet, men tabte skuffende 2-3 og måtte tage en tidlig flyver hjem.

- Hvis jeg ikke husker forkert, så skulle vi bruge mindst uafgjort fem gange, mens vi skulle vinde fire gange. Historien har ikke ændret sig så meget.

- Hvis man kigger historisk på Italien, så har holdet altid spillet en dårlig anden kamp, når den første kamp er vundet, lyder det fra den 36-årige Juventus-keeper.

Italien vandt den første kamp 2-1 over England, men tabte den anden 0-1 mod upåagtede Costa Rica.

- Det er en del af vores dna, jeg ved ikke hvorfor. Men når vi spiller den tredje kamp, så rammer vi et højere niveau, og det er det, vi koncentrerer os om nu, siger Buffon, der deltager i sin femte VM-slutrunde.

Italien er dog svækket før kampen mod Uruguay, da den rutinerede midtbanespiller Daniele De Rossi er yderst tvivlsom til kampen på grund af en skade.

- Vi er åbne over for alle muligheder. En af vores bedste kvaliteter er, at vi er kamæleoner, og jeg håber, at vores evne til at tilpasse os vil hjælpe os til at nå de resultater, vi stræber efter, pointerer Buffon.

Et nederlag vil betyde, at Uruguay går videre fra gruppen på bekostning af italienerne, og det ville ikke være acceptabelt for EM-sølvinderne.

- Det ville helt sikkert være en fiasko for truppen. Så vil vi ikke være i stand til at måle os med tidligere italienske landshold.

- Det kan vi ikke løbe fra, men ingen er bange for at påtage sig det ansvar, understreger Buffon.

I den anden kamp i gruppe D skal Costa Rica, der sensationelt allerede er gået videre til 1/8-finalerne efter sejre over Uruguay og Italien, møde England.

Efter to nederlag til Italien og Uruguay er englænderne færdige ved VM inden den kamp.

/ritzau/

 

Dagens Gossip