Kameler og antiloper stikker af fra cirkus og stopper morgentrafik ved Stockholm

Morgentrafikanter vest for Stockholm blev mandag morgen stoppet af en flok eksotiske dyr, som var stukket af fra et cirkus.

Kameler, æsler og antiloper gik rundt på vejen ved Färingsö, 30 kilometer vest for den svenske hovedstad.

Politiet fik tidligt på morgenen flere opkald fra bilister i byen.

- Det har sikkert været et overraskende syn. Det er ikke hver dag, man ser kameler her på egnen, siger Sven-Erik Olsson, som er pressetalsmand for politiet i Stockholm, til nyhedsbureauet TT.

Det viste sig, at dyrene var løbet væk fra et besøgende cirkus. Cirkuspersonalet blev tilkaldt, og de har hentet dyrene hjem.

- De har forhåbentlig nu fået morgenmad der, hvor de skal være, siger pressetalsmanden.

Flere steder i verden er der en løbende debat om brugen af vilde dyr i cirkus. Blandt andet i San Francisco, hvor myndighederne har indført forbud mod elefanter, løver og andre eksotiske dyr til optræden.

Forbuddet i den amerikanske by dækker enhver offentlig forevisning, hvor vilde dyr "skal fremføre numre, slås eller deltage i underholdning, forlystelser eller være til glæde for et publikum."

Det danske Cirkus Benneweis tog sidste år afsked med sine elefanter. Benneweis har besluttet, at de eksotiske pattedyr skal være fortid i det gamle cirkusforetagende.

Diana Benneweis, der er bestyrelsesformand og tidligere direktør i Cirkus Benneweis, er enig i, at vilde dyr bør blive i naturen.

- Vi vil helst holde os til domesticerede dyr med gode forhold. Det er vigtigt for os, at dyrene har plads til at komme ud, sagde Diana Benneweis til Ritzau i marts.

Dyrenes Beskyttelse vil forbyde vilde dyr i omrejsende cirkusser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip