Kammeradvokat skal granske Arbejdsskadestyrelsen

Kammeradvokaten skal granske Arbejdsskadestyrelsen, som er kritiseret for at forsømme og forsinke behandlingen af arbejdsskadesager.

Kritikken passer ikke, mener styrelsens direktør Anne-Marie Rasmussen, som har bedt Kammeradvokaten se på sagen.

Det oplyser hun i en pressemeddelelse, og direktøren har ligeledes sendt en redegørelse om sagen til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

- Det er helt afgørende for mig, at der er troværdighed omkring Arbejdsskadestyrelsens arbejde, og vi tager derfor kritikken alvorligt.

- Det centrale er, at borgerne, der får en arbejdsskade, skal kunne stole på, at de får en rigtig sagsbehandling, så hurtigt det kan lade sig gøre, siger Anne-Marie Rasmussen.

Kritikken kom fra den tidligere sagsbehandler Hans Bøgesvang Riis i Politikens kronik 3. oktober under overskriften "Arbejdsskadestyrelsen er blevet til en pølsefabrik".

Arbejdsskadestyrelsen afviser kritikken og konkluderer i deres redegørelse, at arbejdet ikke er forringet.

Antallet af ankede sager lå på 14,5 procent i perioden 2010 til 2012, men antallet faldt til 13,7 procent fra januar til september i år.

Af Arbejdsskadestyrelsens godt 100.000 årlige afgørelser er Ankestyrelsen kun uenige i knap tre procent, lyder det fra Arbejdsskadestyrelsen.

Styrelsen oplyser ligeledes i deres redegørelse, at de ikke har nedprioriteret de svære sager.

I 2007 var der 2600 sager med en sagsbehandlingstid på over to år. Nu er der knap 230 af disse tunge sager med så lang behandlingstid, oplyser styrelsen.

Arbejdsskadestyrelsen har oprettet en såkaldt "kvikskranke" til sager, der kan afsluttes straks. Så kan de ansatte bruge arbejdstiden på de komplicerede sager.

Ifølge kritikken har Arbejdsskadestyrelsen har ikke haft nok haft styr på økonomien. På det punkt oplyses det i redegørelsen, at ledelsen vil forbedre økonomistyringen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip