Kampagne skal få Thorning til at fremlægge børnepakke

Statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) budskab i sin nytårstale 1. januar var klar: Danmark skal have bedre daginstitutioner.

I løbet af de kommende uger fremlægger regeringen sin store børnepakke på daginstitutionsområdet, og Bupl - pædagogernes fagforening - lancerer derfor torsdag en stor kampagne for minimumnormeringer.

Regeringen har fået hård kritik for ikke at ville indføre minimumnormeringer for pædagoger med børnepakken, men ifølge Bupl er der brug for standarder, så pædagoger i daginstitutioner ikke står alene med store børnegrupper.

- Vi vil minde regeringen om, at den stadig kan nå at komme i mål med arbejdet for minimumnormeringer. Det bør ganske enkelt være omdrejningspunktet i børnepakken, siger Bupl-formand Elisa Bergmann.

Maksimum tre børn per voksen i vuggestuen og maksimum seks børn per voksen i børnehaven er budskabet fra Bupl i kampagnen.

- Normeringerne i dag er på et historisk lavpunkt. Hvis man måler normeringerne i daginstitutionerne i 2013 op imod niveauet i 2009, mangler der hele 4400 pædagoger på landsplan, siger Elisa Bergmann.

Annette Lind, Socialdemokraternes børne- og undervisningsordfører, siger følgende til opfordringen fra Bupl:

- Jeg glæder mig meget til, at vi får lanceret vores børneudspil. Der kommer et børneudspil, som vil gøre livet bedre for vores mindste på mange forskellige måder.

Spørgsmål: Annette Lind, der er gået et stykke tid siden Thornings nytårstale, og børnepakken lader stadig vente på sig. Kommer I overhovedet til at præsentere børnepakken før folketingsvalget?

- Der arbejdes meget på det lige nu og her, så jeg er fortrøstningsfuld, og vi glæder os til at få det fremlagt snart, siger S-ordføreren.

Valget skal afholdes senest 14. september.

/ritzau/

 

Dagens Gossip