Kampe i Hongkong blusser op igen ved stor protestlejr

Tusinder af demonstranter forsøger tidligt lørdag morgen lokal tid at generobre dele af Mongkok-kvarteret, som politiet i Hongkong for nylig valgte at rydde efter en månedlang protestlejr.

Demonstranterne, der kræver mere demokratiske valg, forsøger at få adgang til deres tidligere lejr, men er efter nogle timers stilstand blevet mødt af kampklædte betjente, som tørner frem med skjolde i tåger af tåregas.

Adskillige vrede demonstranter, som har kastet æg og vand efter politiet, trak sig tilbage, men straks efter begyndte de at gruppere sig på ny og genoptage forsøget på at nå frem til den gade, hvor de fra 28. oktober og frem til denne uge havde slået sig ned.

Nogle demonstranter har lørdag morgen haft held til at opsætte nye barrikader under råb om "ægte og fuldt demokrati".

Politiets rydning af protestlejrene tidligere på ugen betød, at myndighederne kunne åbne en sekssporet vej, Nathan Road, i kvarteret.

Spændingerne i Hongkong, hvor der har været flere protestcentre, er de mest intense, siden den tidligere britiske koloni kom under kinesisk styre i 1997.

Demonstranterne kræver helt frie valg til den halvautonome kinesiske storby i 2017, men Kina har nægtet at give sig og ændre valgprocedurerne.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip