Kampen om DM-titlen synes mere åben end normalt

To professionelle hold. Tre danske topryttere fra udenlandske mandskaber. To stortalenter med reelle vinderchancer.

DM i landevejscykling tegner mere åbent end i mange år, inden rytterne søndag middag triller ud på de 209 kilometer i og omkring Rønde på Djursland.

Mere end en halv snes ryttere vil formentlig kunne blande sig i kampen om den prestigefyldte dannebrogstrøje.

- På Tinkoff-Saxo er der blevet færre og færre danskere i de senere år. På Cult har vi heller ikke lige så mange danskere, som vi havde sidste år.

- Dertil kommer enkeltryttere som Jakob Fuglsang og Magnus Cort. Der er flere potentielle vindere, end der har været de andre år, mener Cult-chefen Michael Skelde.

Det tegner til en interessant duel mellem Skeldes syv Cult-ryttere og Tinkoff-Saxo, der trods Matti Breschels træningsuheld og efterfølgende afbud kan stille med fire af Danmarks tungeste cykelnavne.

Uforudsigeligheden bliver ikke mindre af, at ingen af danskerne på de to professionelle hold har vundet noget af betydning i denne sæson.

- Cult er lidt en ubekendt faktor i år, mener sportschefen i Danmarks Cykle Union (DCU), Lars Bonde, om det danske hold, der siden sidste år er rykket en division op i cykelhierarkiet og har haft sværere ved at gøre sig gældende.

- Sidste år kom de som det store succeshold, men da kørte de jo masser af løb på et lavere niveau. De har ikke vundet meget i år, men man vil nok kunne mærke, at de har kørt større løb, siger Lars Bonde.

I skyggen af de to store lurer de danske kontinentalhold - ikke mindst forårets succeshold Trefor-Blue Water.

Sportsdirektør Allan Johansen er da heller ikke bleg for at melde holdets talentfulde brødrepar, Søren og Asbjørn Kragh Andersen, ind i favoritfeltet.

- De matcher de professionelle ryttere 100 procent. De kan køre med om pokalen, og de kan vinde. Det er jeg fuldstændig overbevist om, siger Allan Johansen.

Fra udenlandske professionelle hold har Jakob Fuglsang (Astana), Lasse Norman Hansen (Cannondale-Garmin) og Magnus Cort (Orica-Greenedge) meldt deres ankomst.

/ritzau/

 

Dagens Gossip