Kampene i Yemen fortsætter efter arabisk bombetogt

Den arabiske koalitions bombekampagne i Yemen sluttede officielt tirsdag aften. Men kampe mellem houthi-oprørere og regeringstro grupper fortsætter, fortæller øjenvidner til nyhedsbureauet AFP.

I landets tredjestørste by, Taez, er houthierne rykket frem og har blandt andet indtaget en militærbase, og nu har koalitionens fly bombet mod oprørerne i byen, fortæller en lokal officer til AFP.

Saudi-Arabien, som står i spidsen for koalitionen, meldte tirsdag, at de ville stoppe bombekampagnen efter cirka en måned. Samtidig sagde de, at de ville være klar til handling mod houthierne, hvis det skulle blive nødvendigt.

Dagen igennem har der være kampe i flere af landets byer, og militsfolk i det sydlige Yemen har sagt, at de ikke har tænkt sig at lægge våbnene efter den arabiske koalitions tilbagetrækning.

- Vi vil ikke stoppe kampene, før hele syden er renset for houthier og pro-Saleh-styrker, siger gruppen ifølge nyhedsbureauet Reuters i en erklæring.

Onsdag har houthierne løsladt Yemens forsvarsminister efter at have holdt ham fanget siden slutningen af marts. Han løslades sammen med to generaler, hvoraf den ene er præsident Abd-Rabbu Mansour Hadis bror, oplyser kilder tæt på forhandlingerne til AFP.

Kampene i Yemen har karakter af en sekterisk krig. Houthierne tilhører en gren af shiaislam og kæmper mod forskellige sunnimuslimske grupper i landet. USA og Saudi-Arabien beskylder Iran for at støtte houthierne, men det har styret i Teheran nægtet.

Ifølge FN har flere end 750 personer mistet livet under de seneste tre ugers kampe i Yemen, mens flere end 150.000 er drevet på flugt, skriver Reuters.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip