Kampvognen skal finde højeste gear fra første sekund

Med kun én individuel enkeltstart er dette års udgave af Tour de France langt fra kreeret efter tempokørernes hoveder.

For specialisterne bliver lørdagens blot 13,8 kilometer lange kamp imod uret eneste reelle mulighed for at brillere denne sommer på de franske landeveje, så folk som Tony Martin (Etixx-Quick-Step) skal finde det høje gear fra Tourens allerførste meter.

- Lørdagens etape er hovedmålet for ryttere som mig. Derefter kommer der en holdtidskørsel på niende etape, og jeg skal også støtte mine holdkammerater. Men lige nu er første etape det eneste, der betyder noget for mig, siger Tony Martin.

Der er lagt op til en skarp kamp mellem Martin med tilnavnet "Panzerwagen" og den fremadstormende hollænder Tom Dumoulin (Giant-Alpecin).

Dumoulin har imponeret i foråret og vandt senest både prologen og enkeltstarten i Schweiz Rundt.

Men første Tour-etape kan ikke blot koges ned til en duel mellem de to topfavoritter, for ruten lægger op til, at en lang række ryttere vil kunne lægge billet ind på en topplacering, mener Tony Martin.

- Alle taler om Tom og mig, men glem ikke Rohan Dennis eller Fabian Cancellara. Der er så mange.

- Ruten er ikke for kort og ikke for lang, så den kan passe til en del ryttere. Men jeg er glad for den. Først og fremmest håber jeg, at vejrforholdene bliver de samme for alle, siger Tony Martin.

Tour de France bliver skudt i gang klokken 14.

/ritzau/

Dagens Gossip