Kan sex få mænd til at snorke mindre?

Det kan være svært at falde i søvn, hvis din partner snorker som et helt savværk, så snart du slukker lyset i soveværelset. 

Og at blive vækket af et hårdt puf i siden, fordi du selv er anledningen til den natlige larm, er heller ikke særlig festligt.

Men har du nogensinde hørt vandrehistorien om, at en god omgang lagengymnastik skulle være den helt rette kur mod den natlige snorkelarm? Hvis ja, har du sikkert undret dig over, om der virkelig var hold i den påstand.

For at finde ud af om sex virkelig kan redde dig fra de bebrejdende blikke over morgenkaffen på grund af ødelagt nattesøvn fra din bedre halvdel, henvender vi os til Christian Graugaard, professor ved Sexologisk Forskningscenter på Aalborg Universitet.

- Der sker en hel masse med hele kroppen under og efter sex, men at sex skulle kunne afhjælpe snorken, må jeg melde pas til. Jeg har ikke kendskab til, at der skulle være forsket i sammenhængen mellem sex og snorken, siger Christian Graugaard til Videnskab.dk.

Han forklarer videre, at det dog er velkendt, at der en anden positiv sidegevinst ved sex.

- Der kan indtræde en behagelig træthed efter sex. Denne træthed skyldes dels den fysiske udfoldelse, men har formentlig også noget at gøre med de hormonelle forandringer, der sker i kroppen i forbindelse med den sexuelle udfoldelse, specielt under orgasmen, forklarer Christian Graugaard. 

Læs også hos Videnskab.dk: Hvorfor bliver man træt efter en orgasme?

Vi kontakter dernæst Poul Jennum, professor ved Dansk Center for Søvnmedicin, for at finde ud af om de cirka 1,3 million danskere, der snorker, kan kurere deres natlige trækken-torsk-i-land med sex.

- Der fik du mig, den har jeg simpelthen aldrig hørt før. Hvis det er rigtigt, så er det da bare om at komme i gang og nyde det, hvis ellers konen gider, siger Poul Jennum.

Med den opfordring i baghovedet fanger vi den ledende overlæge ved Sexologisk Klinik på Aalborg Universitetshospital, Astrid Højgaard.

Hun møder i sin dagligdag på afdelingen, mange forskellige patienter, der henvender sig med en bred vifte af vanskeligheder med sex.

- Man kan da godt forestille sig, at man falder veltilpas omkuld efter sex, men at sex skulle modvirke snorken, den er jeg ikke stødt på før, griner Astrid Højgaard.

Til gengæld beskriver overlægen en anden sammenhæng mellem mænds seksualitet og snorken.

- Mænd, der har en tilbøjelighed til at snorke, fungerer ofte dårligere seksuelt, altså har større risiko for rejsningsbesvær end andre mænd. Og grunden er, at det at snorke og det at have et rejsningsproblem, har en fælles faktor, nemlig at begge dele ofte rammer overvægtige mænd og mænd med lavt testosteron-niveau, forklarer hun, mens vi i denne omgang må opgive at finde det endelige svar.

Måske kan man i stedet forsøge at gå på jagt efter svaret hjemme i soveværelset i stedet?

Læs også hos Videnskab.dk: Snorken kan være livsfarlig

 

Dagens Gossip