Kan være i fare: Danskerne får svar klokken 12.10

Foto: Shuttterstock.

Det er ikke sikkert, at det bliver til noget i år.

Onsdag er det Sankthansaften. Det betyder bål, hygge og sang for rigtig mange.

Læs også

Efter påkørsel af betjent: Nu er flugtbilist anholdt

Men lige nu er der fare for, at det slet ikke bliver til noget.

Det melder Danske Beredskaber på Twitter.

“Sankt Hansbålet kan være i FARE! Om heksen får flyveforbud i år, meldes landsdækkende ud på mandag d. 21 juni kl. 12.10.”

Det skyldes, at Danmark har haft så varmt vejr den seneste tid. Naturen er knastørt, og det betyder, at det så kan være farligt at tænde bål.

For elleve dage siden lød det fra Danske Beredskaber, at brandfareindekset var på vej i rød. 

“Så husk at passe ekstra godt på med grillen, og drop gerne ukrudtsbrænderen ved carporten, skuret, den tørre hæk eller træplankeværket,” oplyset Beredskabet på Twitter.

Om det bliver muligt at tænde et bål onsdag aften, får danskerne svar på mandag klokken 12.10. På Brandfare.dk kan man følge med i udviklingen. Her vil det fremgå, hvis der kommer et afbrændingsforbud.

Om det bliver muligt at tænde et bål onsdag aften, får danskerne svar på mandag klokken 12.10. Her er det et foto fra Sankthansaften i Nyhavn i 2019. Foto: Shutterstock.

Gode råd til bålet

Hvis der bliver givet grønt lys for at tænde Sankthansbålet, så er der her en række gode råd fra det Danske Beredskaber.

  • Sørg for at bålet er placeret 30 meter fra bygninger med hårdt tag – afstanden fordobles i vindens retning ved jævn og frisk vind.

  • 60 meter fra letantændelige markafgrøder.

  • 200 meter fra letantændeligt tag (stråtækte huse og lign.), nåletræsbevoksninger, lyngklædte arealer eller anden letantændelig vegetation samt oplag af brandfarlige, brandnærende, eksplosive eller letantændelige stoffer.

Kilde: Brandfare.dk 

Læs også

Mascha Vang orker det ikke: Det bliver fjernet

 

 

 

Dagens Gossip