Kan være i fare: Er paven et mål for mafien?

Pave Frans har i sin korte embedsperiode flere gange taget afstand fra organiseret kriminalitet - og det er italienske mafia-grupperinger ikke vilde med. Det siger Nicola Gratteri, en anklager, der siden 1980'erne selv har levet under politibeskyttelse på grund af hans kamp mod mafien.

Det skriver Huffington Post.

Læs også: Se billederne: Rørende møde mellem paven og vansiret mand

Paven udtalelser har især skabt nervøsitet i en af de farligste bander, ‘Ndrangheta, og Gratteri frygter, at de kan have planer om at slå paven ihjel.

- Jeg kan ikke sige, at organisationen er i stand til at gøre sådan noget, men de er farlige, og det er værd at reflektere over. Hvis mafia-bosserne kan finde en måde at stoppe ham på, vil de overveje det seriøst, siger Nicola Gratteri.

'Ndrangheta og andre mafia-grupperinger har især i det sydlige Italien været tæt forbundne til kirken, som ifølge Gratteri har kendt til hvidvask af penge. Mafiosoer har også haft offentligt kendte venskaber med præster, hvilket har været med til at gøre dem mere accepterede i befolkningen.

Læs også: Se billederne: Lille dreng hopper op på scenen til paven

Men det er slut nu, hvor Pave Frans tager så klart afstand fra organiseret kriminalitet. Han har blandt andet citeret et bibelvers om, at korrupte mænd burde få møllesten om halsen og kastes i havet.

Man frygter endnu mere for pavens sikkerhed, fordi han er tilbøjelig til at se stort på afspæringer og vagter for at hilse på sine tilhængere.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip