Kano-tragedie i Vestafrika: 72 druknet i flod

Dødstallet er vokset fra 39 til 72 efter bådtragedien i Mali, hvor en stor og overfyldt trækano kæntrede på Niger-floden i sidste uge. Ulykken er ifølge myndighederne den værste af sin slags i landets historie.

Kanoen fragtede hundredvis af mennesker og en stor mængde varer, da den sank cirka 70 kilometer nord for den centrale by Mopti, der ligger ved Niger-flodens bred.

- Der er nu 72 døde, 11 let kvæstede og 210 overlevende, fortæller general Sada Samake, som er sikkerhedsminister i den vestafrikanske stat.

Han siger, at der er tale om det endelige tabstal.

Det er ikke første gang, at flodbåde går til bunds med passagerer om bord. Myndighederne vil nu højne sikkerheden, så man kan undgå lignende katastrofer fremover.

- I fremtiden skal disse kanoer være udstyret med redningsveste, brandslukkere og lys til navigation om natten, siger planlægningsminister Abdoulaye Koumare.

Den primitive bådtype er det vigtigste transportmiddel for mange mennesker, som bor ved Niger-floden, der er hovedfloden i Vestafrika. Drevet frem af bilmotorer lastes trækanoerne ofte med tonsvis af varer og passagerer.

I slutningen af september mistede adskillige livet i en anden ulykke på Niger-floden, da en båd brækkede midt over.

Båden var overfyldt med passagerer, og desuden var der også flere store dyr om bord - blandt andet køer. 150 mennesker befandt sig på båden, der kun havde lov til at sejle med 60 personer.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip