Kanye West i unåde hos USAs jøder

USAs jødiske samfund er i oprør over Kanye West. Rapperen har gjort sig upopulær med nogle bemærkninger, han fremsatte i et nyligt radiointerview.

West talte den 26. november med stationen Power 105 i New York og blev blandt andet spurgt om sit syn på præsident Barack Obama, som hiphop-stjernen plejer at støtte.

Det gjorde han også i interviewet - og fik samtidig fornærmet jøderne:
»Folk siger gerne, at Obama ikke får tingene gjort. Det skyldes, at han ikke har forbindelserne«, sagde West og fortsatte: »Sorte har jo ikke det samme netværk som jøderne. Sorte har heller ikke samme forbindelser som folk i olieindustrien«.

De sidste sætninger vækker vrede hos den magtfulde jødiske organisation Anti-Defamation League. Direktøren Abraham H. Foxman kalder Wests bemærkninger antisemitiske og forlanger en undskyldning.

»Dettehér er klassisk antisemitisme. Så kører pladen i den samme gamle skure om at jøderne sidder på al magten og kontrollerer regeringen«, raser Foxman og fortsætter: »Som berømthed med fans over hele verden burde Kanye West vide bedre. Vi håber, at han tager ansvaret for sine udtalelser, forstår, hvorfor de er så anstødelige og undskylder over for de mennesker, han har krænket«.

 

Dagens Gossip