Kapitalfond afviste at redde OW Bunker

Den svenske kapitalfond Altor havde fået en fortjeneste på over to milliarder kroner, da man sendte OW Bunker på børsen i foråret, men alligevel ønskede den svenske fond i sidste instans ikke at bakke op med friske penge til den kriseramte virksomhed.

Altors forklaring var, at kapitalfondens anden fond, der fortsat sad med over 40 procent af OW Bunker, havde investeret alle sine midler og derfor var lukket.

Det skriver Finans.dk.

Bankernes forslag var, at fonden hurtigst muligt enten via partnerne eller en anden af Altors fonde skød et tocifret millionbeløb i OW Bunker for dermed at sikre likviditet, mens man dannede sig et overblik over situationen.

Til gengæld ville bankerne så holde selskabets kreditter åbne og tillade, at der blev trukket yderligere på dem.

Det stod dog klart, at Altor ikke ønskede at skyde nye penge i OW Bunker, hvilket reelt gjorde det umuligt for bankerne at finde en løsning.

- Det er klart, at når man sidder med en hovedaktionær, der hverken vil det ene eller det andet, så er det umuligt at finde en løsning, siger en kilde med indsigt i processen til Finans.

Ledende partner i Altor, Søren Johansen, der også sad i bestyrelsen for OW Bunker, understreger ønsket om at redde virksomheden.

- Vi har hele tiden haft et ønske om at redde virksomheden, og derfor støttede vi også en rekonstruktion.

- Men på linje med selskabets ledelse, mente vi ikke, det var muligt at finde en holdbar løsning, da der allerede var sket så store skader, at det var svært at tro på, at man havde en bæredygtig koncern, siger han.

Olieselskabet OW Bunker begærede sig fredag aften konkurs i en fondsbørsmeddelelse.

Det skyldes efter alt at dømme en svindelsag i et datterselskab og en dårlig risikostyring. Tabene løber samlet op i 1,65 milliarder kroner, og det medførte konkurs for OW Bunker, der har tjent penge på at sælge olie til skibe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip