Kapitalfond køber dansk it-virksomhed for milliardbeløb

Den danske it-virksomhed Sitecore er blevet solgt til den svenske kapitalfond EQT, som i en meddelelse fortæller, at værdien af selskabet i den forbindelse er opgjort til cirka én milliard euro eller 7,5 milliarder kroner.

- Vi har fulgt Sitecore igennem flere år i kraft af deres ledende markedsposition, stærke teknologiske tilbud og imponerende væksthistorie, siger Morten Hummelmose, der er partner og landechef for Danmark hos EQT.

Opkøbet betyder ifølge Sitecores administrerende direktør, Michael Seifert, at virksomheden kan fokusere på at vækste yderligere.

- Partnerskabet mellem EQT og Sitecore er tilrettelagt, så det understøtter Sitecores profitable vækst og skala, så virksomheden fortsætter med at udvide med en kraftig, tocifret hastighed, siger han i en pressemeddelelse.

EQT, hvis portefølje også omfatter butikskæderne Fætter BR og Tiger samt byggefirmaet Huscompagniet, bliver dog ikke eneaktionær.

Grundlæggerne af Sitecore beholder ifølge meddelelsen en betydelig aktiepost.

Sampension og Nordea, der har skudt penge i EQT, vil også købe sig til andele i selskabet.

Sitecore har 800 medarbejdere i Europa, Nordamerika og Asien lige nu, og selskabet har præsenteret flotte vækstrater over overskudsgrader de senere år.

Selskabet blev stiftet i 2001 af seks datalogistuderende fra Københavns Universitet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip